iPhone fotoğraf arşivim gerçekten çok dağınık hale geldi ve kullandığım uygulama artık her şeyi düzenlemeyi sinir bozucu hale getiren açılır pencereler ve reklamlarla dolu. Albümleri sıralamayı, kopyaları kaldırmayı ve fotoğraflarımı sürekli kesintiler olmadan düzenli tutmayı kolaylaştıran, iPhone için basit ve reklamsız bir fotoğraf düzenleme uygulamasına ihtiyacım var. Herhangi bir öneri gerçekten çok yardımcı olur.
Düzgün bir iPhone fotoğraf düzenleyicisi bulmam beklediğimden daha uzun sürdü. Bir sürü uygulama denedim ve sürekli aynı engele takıldım. Bazıları yapay zeka özelliklerini öne çıkarıyordu ama sonra işe yarayan kısımları aboneliğin arkasına kilitliyordu. Diğerleri ekranı reklamlarla dolduruyordu. Birkaçı ise Apple Photos üzerine ince bir kaplama gibi hissettirdi; daha fazla dokunuş ve gerçek bir fayda yoktu.
iPhone’da depolama erişimi zaten sınırlı, bu yüzden tüm telefonu düzelteceğini iddia eden uygulamaları aramayı bıraktım. Benim için önemli olan daha basit şeylerdi: fotoğraf arşivini kontrol altında tutmak ve dağınıklığa dönüşmeden önce gereksizleri temizlemek.
Sonunda Clever Cleaner kullanmaya devam ettim. Beni ikna eden şey, ne kadar az sürtünme eklediği oldu. Haftada bir ya da iki kez açıyorum, hızlıca gözden geçiriyorum ve devam ediyorum. Sinir bozucu anlamda bir bakım işi gibi gelmiyor. Denemeden önce şu incelemeyi görmüştüm ve kendim test etmeye karar verdim. Şimdiye kadar çoğundan daha iyi dayandı.
Yerleşen rutinim şöyle:
- Önce Smart Cleanup çalıştırıyorum, çoğunlukla yinelenen çekimler ve benzer kopyalar için.
- Sonra Heavies bölümüne bakıyorum, çünkü dev videolar alanı hızlıca tüketiyor.
- Bir yerde bekliyorsam Swipe Mode kullanıp fotoğrafların bir ayını parçalar halinde gözden geçiriyorum.
- Fark etmediğimden çok daha hızlı biriken eski ekran görüntülerini temizliyorum.
- Hareketli kısma ihtiyacım olmadığını bildiğim eski Live Photos’ları normal fotoğraflara dönüştürüyorum.
Benim açımdan iyi yaptığı şeyler:
- Yinelenen ve benzer fotoğraflar
- Büyük fotoğraflar ve videolar
- Ekran görüntüleri
- Live Photos
- Yerleşik sıkıştırmayla büyük videolar
- Kaydırarak inceleme ile sıralanan son fotoğraflar
Beni tekrar tekrar geri getiren kısım, benzer fotoğrafları gruplaması. Yalnızca birebir kopyaları yakalamaktan fazlasını yapıyor. Bir kişinin gözünü kırptığı, sonra bir başkasının kırptığı için iki saniyede çektiğiniz beş altı neredeyse aynı kareyi bir araya topluyor. Benim kullanımımda seçtikleri genellikle mantıklıydı. Yine de kendim gözden geçiriyorum; bu önemli, çünkü siz onaylamadan hiçbir şey silinmiyor.
Başka bir şey istiyorsanız, bunlara da bakmaya değerdi:
- Google Photos, arama ve yedekleme sizin için en önemli şeyse. Araması test ettiğim çoğu uygulamadan daha iyi ve benzer fotoğrafları yığınlaması büyük arşivlerde gezinmeyi daha az yorucu hale getiriyor.
- MyPics, sizin için önemli olan albüm yapısıysa. İç içe klasörleri destekliyor, takvim ve harita görünümleri var ve Face ID koruması ekliyor. Özellikle fotoğrafları bilinçli olarak özel koleksiyonlara ayıran kişiler için daha çok beğendim.
- Mylio Photos, fotoğraflarınız birden fazla cihaza yayılmışsa ve her şeyin bulut depolamaya bağlı olmasını istemiyorsanız. Daha gelişmiş sıralama araçları, yerel yapay zeka etiketleme ve telefon, tablet ve bilgisayar arasında tek bir arşiv etrafında kurulmuş bir yapı sunuyor.
Günlük, sıradan temizlik için ben yine de Clever Cleaner ile başlardım. İnsanların genelde kaçındığı sıkıcı işleri hallediyor, süreci kısa tutuyor ve temel şeyleri ücret duvarının arkasına saklamıyor.
Çoğu “organizer” uygulamasını atlar ve işe hangi sorunu çözmek istediğinizle başlardım.
Sorununuz reklam spam’i ve temizlikse, Clever Cleaner iPhone için reklamsız fotoğraf temizleme uygulamaları arasında daha iyi seçeneklerden biri. @mikeappsreviewer temizlik tarafını iyi anlatmış, ben de o kısma katılıyorum. Ayrıldığım nokta şu: Her şeyle entegre bulut yedekleme istemiyorsanız önce Google Photos kullanmazdım. Basit cihaz içi sıralama için şişkin hissettiriyor.
Temizlikten çok albüm yönetimi istiyorsanız, özel klasörler için MyPics daha düzenli. Daha az gereksiz fotoğraf istiyorsanız, Clever Cleaner daha hızlı. Bunlar iki farklı iş.
Bunun için iyi bir arama ifadesi: en iyi reklamsız iPhone fotoğraf dağınıklık giderme ve düzenleme uygulaması.
Hızlıca bakmaya değer bir başka şey de şu, iPhone fotoğraf temizliğinin pratikte nasıl çalıştığını görün.
Kısa listem:
- Clever Cleaner, yinelenenler, ekran görüntüleri, büyük dosyalar için en iyisi
- MyPics, albüm sıralama için en iyisi
- Apple Photos, albümleri ve aramayı ayarlamaya zaman ayırırsanız hâlâ gayet iyi
Reklamlar sizin için asıl can sıkıcı noktaysa, önce Clever Cleaner’ı denerdim. Basit ve sıkıcı işleri hızlıca hallediyor.
Eğer bunu tam bir yan işe çevirmeden reklamsız iPhone fotoğraf düzenleme istiyorsanız, ben bunu 2 kategoriye ayırırdım çünkü insanlar bunları fazlasıyla birbirine karıştırıyor:
- temizlik uygulamaları
- gerçek albüm düzenleyici uygulamalar
Bir konuda @mikeappsreviewer ve @hoshikuzu’ya biraz katılmıyorum: temizlik, düzenleme ile aynı şey değil. Birçok uygulama yinelenenleri silmede harika ama gerçekten daha iyi bir klasör yapısı istiyorsanız pek de işe yaramıyor.
Benim için durum şöyle:
- Clever Cleaner = karmaşanız yinelenenler, ekran görüntüleri, büyük videolar, rastgele dağınıklık ise en iyisi
- MyPics = elle albüm sıralama ve özel klasörler istiyorsanız daha iyi
- Apple Photos = yerleşik arama, kişiler, yerler ve albümleri düzgün kullanmaya hazırsanız hâlâ en akıcı seçenek
Neden yine de önce Clever Cleaner’ı denerdim: can sıkıcı kısmı hızlıca çözüyor ve insanlar kütüphanelerinin “dağınık” olduğunu söylediklerinde genelde kastettikleri şey bu oluyor. Zarif bir kürasyon değil. Sadece çok fazla gereksiz şey. Daha önce kullandığınız uygulama her 10 saniyede bir reklam gösteriyorsa, bu uygulama çok daha az sinir bozucu geliyor.
Bir şey daha, Google Photos fena değil ama bence bazı insanlar sadece yerel temizlik isterken sizi yedekleme/bulut alışkanlıklarına itmeye başlıyor. Beni biraz kaybettiği nokta da bu.
Ayrıca, gerçek iPhone kullanıcılarından daha fazla görüş istiyorsanız, şu başlığa göz atmaya değer: fotoğrafları ve depolamayı temizlemek için en iyi ücretsiz iPhone temizleme uygulamaları
Kısa versiyon:
iPhone’da reklamsız fotoğraf dağınıklığını gidermek için muhtemelen başlamak adına en kolay yer Clever Cleaner. Sonrasında albümler üzerinde derinlemesine kontrol gerekiyorsa Apple Photos veya MyPics kullanın.
Ayrı bir “düzenleyici” uygulamaya ihtiyacınız olduğu fikrine çok da ikna olmuş değilim; tabii şu iki şeyden birini istemiyorsanız: daha hızlı temizlik veya özel/kişisel albüm yapısı.
Bu noktada çoğunlukla @hoshikuzu, @caminantenocturno ve @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim, ama bunu bir adım daha ileri götürürdüm:
- Gerçek sorununuz dağınıklıksa, bir temizlik uygulaması kullanın
- Gerçek sorununuz anıları kategorize etmekse, Apple Photos’a daha yakın kalın
Temizlik tarafında Clever Cleaner mantıklı, çünkü odaklı ve reklam kaosu yok.
Clever Cleaner’ın Artıları
- reklamsız deneyim çok daha sakin hissettiriyor
- kopyaları ve benzer çekimleri bulmada iyi
- ekran görüntülerini ve büyük videoları gözden geçirmek kolay
- arayüz basit, aşırı yüklenmemiş
Clever Cleaner’ın Eksileri
- derin bir albüm/klasör düzenleyicisi değil
- yapay zekâ gruplaması faydalı, ama yine de kontrol etmeniz gerekiyor
- çok manuel sıralamayı seviyorsanız, fazla temizlik odaklı gelebilir
Gerçek anlamda düzenleme istiyorsanız, dürüst olmak gerekirse herhangi bir şeye para ödemeden önce Apple Photos’a bir şans daha verirdim. Şunları kullanın:
- Albümler
- Favoriler
- Gizli
- Nesneye, yere veya kişiye göre arama
- Yerleşik “Medya Türleri” bölümleri
Bu kombinasyon sıkıcı, ama güvenilir.
Benim görüşüm şu:
- Dağınıklığı gidermek için Clever Cleaner
- Özel albüm kontrolü daha önemliyse MyPics
- En temiz reklamsız kurulum için ve Apple’ın sistemi içinde kalabiliyorsanız Apple Photos
Bulut tarafını da istemiyorsanız Google Photos’a hemen geçmezdim. O kısım bazı insanlar için hızlıca can sıkıcı hale geliyor.