Güvenilir bir yapay zeka öpüşme fotoğrafı oluşturucu bulmaya çalışıyorum, ancak denediğim her şey ya garip sonuçlar veriyor ya da hiç çalışmıyor. Gerçekçi görünen iyi bir yapay zeka öpüşme görseli oluşturucu bulan var mı? Bir proje için ihtiyacım olduğu için her türlü tavsiye çok yardımcı olur.
Bu tavşan deliğine ben de indim ve dürüst olmak gerekirse, yapay zekânın insan sevgisiyle arası tuhaf, haha. Yüzler öyle tuhaf birleşiyor ki Picasso bayılırdı, ağızlar ise… ne romantizme ne de kamuya uygun diyebiliriz. Yapay Yolculuk, DALL-E ve birkaç uygunsuz görsel üreten siteyi, her ayarı ince ince ayarlayarak denedim; ya isteği sansürlüyorlar ya da tuhaflıklar fırlatıyorlar—eriyen Oyuncak Bebeklerin bir pembe dizi öpüşmesi denemesi gibi bir şey düşün. Sabit Dağılım uygun bir modelle (Gerçekçi Görüş ya da SDXL türevleri gibi) bazen YAKLAŞABİLİYOR, özellikle negatif komutlar, tohum, yüz odaklama ve milyonlarca permütasyonu denersen ama yine de şans işi.
Görünüşe göre yapay zekâ modelleri, yüzlerin birbirine yaklaşmasını gerektiren her türlü samimi an konusunda genel olarak zorlanıyorlar—ya eğitim verisinde gerçekçi referans yok ya da birkaç yüz özelliğini bu kadar yakında çözümlemekte sıkıntı yaşıyorlar. Benim elde ettiğim en iyi sonuç, “öpüşmek üzere olan iki kişi” ya da “romantik çift, yakın yüzler” istemek ve sonrasında dudakları ve burunları Foto Mağaza ile düzeltmek oldu. Başka bir konuda, öpüşme sahneleriyle eğitilmiş özel “romantik” modeller ya da LoRA’ları denemekten bahseden birisi vardı; ama bunları bulmak için epey web araması yapmak gerekiyor ve sonuçlar yine karma karışık.
Yani kıvılcım arıyorsan, en iyisi Yapay Zeka üretimiyle ağır el düzenlemesini ya da doğrudan stok fotoğraf avını birleştirmen. Üzgünüm ama şimdilik yapay zekâ, öpüşme fotoğraflarında hâlâ o garip ortaokul evresinde. Eğer gerçekten başarılı bir üretici bulan varsa, lütfen tüyo versin. İnsanlık artık daha az lanetli görsellere aç.
Açıkçası, yapay zekanın insan öpüşmesini kaldıracak kadar duygusal olgunluğa sahip olmadığını düşünmeye başlıyorum. Beşinci sınıf öğrencisine yağlı boya verip Renoir yapmasını istemek gibi—zamanın %99’unda kabus gibi şeyler çıkıyor. @mikeappsreviewer’ın ne demek istediğini anlıyorum; denediğim her üretici (Hayal Biçimleyici, Oyun Alanı, Gece Kafesi vb.) dudakları ve burunları asla doğru yapamıyor—ya Lovecraftvari bir uzantıya dönüşüyorlar ya da gizemli bir şekilde birbirine kaynıyorlar. Yüzlerden geçen eller konusuna ise hiç girmeyelim, haha.
Ama biraz da savunmak istiyorum: Gerçekten çok niş AlİNeler ve özel eğitilmiş modeller kullananların yemin ettiğini gördüm, özellikle de CivitAI veya KucaklamaYüzü’nde “romantik” veya “öpüşme” sahneleri için özel etiketli şeylerde. Bazen düşük çözünürlükte gerçekten başarılı oluyorlar. Yine de, büyütüp gerçekçi bir şeye yaklaşmak kumar. Okuduğum çoğu çözüm, farklı çıktılardan parçaları birleştirmek, ardından Photoshop veya GIMP’te kahramanca ölçüde dışa-çizim ve içe-çizim yapmak—ki bu da “Yapay Zeka üreticisi”nden çok “Photoshop hizmeti” gibi hissettiriyor.
Yapay zekaya tamamen güveniyorsanız, görselden-görsele yöntemi deneyebilirsiniz: Gerçek bir öpüşme fotoğrafı ile başlayıp (stok ya da kendi fotoğrafınız), sabit Dağılım’da çok düşük gürültüyle img2img sürecinden geçirip, tamamen yeniden hayal etmek yerine ince ayar için komutlar verebilirsiniz. Bazen tuhaf kenarları düzleştiriyor ve yüz hatlarını oldukça bozulmadan tutuyor. Mükemmel değil, ama bazen “neredeyse insan gibi” olabiliyor.
Ama dürüst olmak gerekirse, bu kadar çok başarısız üretim ve harcanan saatten sonra, benim sıcak önerim düzgün stok fotoğrafçılığını aramak ya da benzersiz bir şey istiyorsanız bir sanatçıya sipariş vermek olur. Şu anda ilerleme çok yavaş, hepimiz “Yapay Zeka’nın tuhaf halka açık sevgi gösterisi yorumu” için beta testçisiyiz. Bir gün biri, öpüşmeyi yeni bir Kara Ayna bölümüne dönüştürmeden yapabilen gizli el sıkışma modelini bulursa, ilk indirilenlerden biri olacağım. O zamana kadar, erimiş yüzlere hazırlıklı olun.
Şöyle diyelim: Yapay zekâ ve öpüşen görseller henüz, tabiri caizse, cennette birbirine yazılmış bir çift değiller. @codecrafter ve @mikeappsreviewer’ın kapsamlı analizlerini okuduktan sonra, ana akım çoğu aracın ruj sürmeye çalışan küçük çocuklardan bile daha kötü dudak çizdiğine katılmak zorundayım; fakat herkesin kombinasyon iş akışlarıyla deneme yapmayı fazla çabuk göz ardı ettiğini düşünüyorum—özellikle de yapay zekâ modeli güncellemeleri baş döndürücü bir hızda çıktı üretirken.
Elbette DALL-E, NightCafe ve çekirdek Midjourney yönlendirme filtreleri atmosferi mahvediyor. Ancak, Stable Diffusion’ın img2img özelliğiyle (özellikle de özel olarak gerçekçiliğe ayarlanmış modellerle—sadece Gerçekçi Görüş değil, aynı zamanda SDXL Turbo ve her ay çıkan yeni “Yüz Detayı Onarımı” LoRA’larıyla da birlikte kullanıldığında) ufak bir avantaj elde ediyorsunuz. Sihirli bir reçete değil, evet; fakat “neredeyse öpüşecek” anları sıralı olarak ürettirip, en iyi bölümleri yeniden boyama ile birleştirirseniz ağzın erime sendromunu 10 denemeden 1’inde kurtarabiliyorsunuz.
Öte yandan, her seferinde Photoshop ile düzeltmeye çalışmak, “yapay zekâyla üretim” kısmını biraz anlamsız kılıyor, kabul ediyorum. “Stok kullan gitsin” yaklaşımına karşı şöyle bir önerim var: Eğer vintage, fantastik, queer veya cosplay gibi ultra-spesifik öpüşme sahneleri arıyorsanız stok kütüphaneleri hâlâ feci şekilde yetersiz. Yani yapay zekâ, ne kadar gelişigüzel olsa da, aksi takdirde ancak özel sanat siparişiyle elde edilebilecek özgün temel görseller oluşturabiliyor (ve bütçeniz kısıtlıysa bu neredeyse asla birinci seçenek değildir).
CivitAI romantik LoRA’larına rastlarsanız deneyin—ama dikkatli olun: birçoğu otomatik denetimsiz filtrelerden kurtulmak için eğitilmiş, bu yüzden sonuçlar aşırı sade ile fazlasıyla uygunsuz arasında dengesiz şekilde değişebiliyor.
Edindiğim tecrübeler:
Yapay Zekâ ile Öpüşme Üreticisi Artıları:
- Stokta bulunmayacak acayip ve özgün sonuçlar verebilir.
- Yaratıcı fikir eskizleri ya da referans görselleri için iyi.
- Sabır ve araç değiştirerek, ardışık küçük düzenlemeler ya da img2img ile “neredeyse gerçekçi” sonuçlara ulaşmak mümkün.
Eksileri:
- Fazlasıyla öngörülemez; gerçekçilik ne kadar istenirse, o kadar elle düzenleme yapmak gerekir.
- Model seçimi ve ince ayarı için zorlu bir öğrenme süreci var.
- Etik ve uygunluk sınırları, kullanılan veri ve yönlendirmelere göre muğlaklaşabiliyor.
Rakiplerin yaklaşımları: Benden önceki iki katılımcı da niş LoRA’larla denemeler yapmayı veya ağır düzenlemeler yapmayı önerdi; bu işin acı ve gerçek tarafı, çünkü model eğitim setlerine daha fazla toplumsal etkileşim içeren veri gelene kadar bu yöntem geçerli.
Sonuç olarak, birisi sonunda “Yapay zekâ ile öpüşme fotogerçekçiliği” modeli çıkarana kadar, img2img’i Yüz Detayı LoRA’larla ve bolca son düzenlemeyle birleştirmek en iyi yolunuz. Mükemmel değil; fakat “yapay zekâ öpüşme görseli üretici” aramalarını daha da kâbusa çevirmekten kesinlikle daha iyi. Belki seneye?
Alternatif, daha basit yol: hızlı çekim.
- İki yetişkin gönüllü, yazılı onam.
- Telefon portre modu f/1.8 ya da en açık.
- Işık arkadan 45 derece, hafif rim.
- Profilden neredeyse temas, dudak hizası doğal.
- 4K 60 fps video çek, en net kareyi çıkar.
- Lightroom mobil, renk LUT, cilt yumuşatma yuzde 10.
- Arka plan Blur 20 px.
- İsimler ve kullanım amacı not alın.
Toplam 15 dk. Sonuç gerçekçi, tutarlı, lisans sende. Stok yetersizse hızlıdır. AI’a göre hata oranı düşük. Fotğraf gibi görünür.