Czy aplikacja Sprytny Czyściciel to to samo co Mistrz Czyścicieli Pro?

Próbuję zdecydować, czy wybrać Sprytny Czyściciel Aplikacja czy Mistrz Czyściciel Pro do czyszczenia mojego telefonu. Chcę mieć pewność, że wybiorę odpowiednią, która naprawdę działa dobrze i nie jest oszustwem. Czy ktoś porównywał te dwie aplikacje lub ma doświadczenie z obiema? Szukam szczerych opinii, zanim cokolwiek pobiorę.

Moja przygoda z czyścicielami telefonów: Rozkładam opcje na czynniki pierwsze

Kto jeszcze czasem ma wrażenie, że sprzątanie telefonu to jak walka z Hydrą? Odcinasz jeden pęk zrzutów ekranu, a dwa kolejne rosną na jego miejscu. W końcu przetestowałam na sobie całą stertę tak zwanych „aplikacji do czyszczenia”. Jeśli miałabym wynieść z tej (bolesnej, skrupulatnej) analizy jedną rzecz, to to: nie daj się zwieść błyszczącemu interfejsowi, który zaraz zamieni się w mur płatności.

Paranoja związana z paywallem

No to pogadajmy o Guru Czyścicielu. Jest…okej, powiedzmy? Wygląda spoko, działa szybko, ale kiedy tylko chcesz zrobić cokolwiek konkretnego, klasycznie wyskakuje „proszę subskrybować”. I kto płaci osiem dolców tygodniowo za aplikację do czyszczenia? To więcej niż mój budżet na kawę, a kocham kawę dużo bardziej niż usuwanie rozmazanych zdjęć.

Trafiłam też na Sprytny Czyściciel, który brzmi jak spam, ale nim nie jest. Całkowicie darmowy. Zero dziwnych wyskakujących okienek, ani przez chwilę nie masz poczucia, że przez przypadek oddasz swoją kartę. Szczerze? Mega odświeżające doświadczenie.

Punkt po punkcie: Jak się prezentują

Kategoria Sprytny Czyściciel (100% za darmo) Guru Czyściciel (subskrypcja)
Cena 0 zł, dosłownie nic. Brak reklam, żadnych haczyków, brak ściemy z „darmo”. Płać żeby używać:
• 7,99 USD/tydz. (Pro)
• 39,99 USD/rok
Co faktycznie darmowe Wszystko. Chcesz usunąć 400 duplikatów zdjęć? Proszę bardzo. Możesz zeskanować, ale jeśli chcesz usuwać lub kompresować, musisz płacić.
Najważniejsze plusy • Natychmiast usuwa duplikaty lub podobne zdjęcia (:heart: to)
• Zbiorcze usuwanie zrzutów ekranu
• Zamiana Zdjęć Na Żywo na zdjęcia zwykłe
• Znajduje duże pliki, o których zapomniałeś
• Też szuka duplikatów
• Zmniejszacz filmów (tylko Pro)
• Scalanie kontaktów (Pro)
• Znajdowanie dużych plików (Pro)
• Bajery: widżety baterii, animacje ładowania, sekretny sejf (Pro)
Oceny w sklepie 4,8 gwiazdek (ok. 3,4 tys. ocen) 4,6 gwiazdek (ok. 100 tys. ocen)
Wielkość pobrania 103 MB 115 MB
Szybki dostęp Pobierz Sprytnego Czyściciela na iPhone Szczegółowa recenzja Guru Czyściciela

Co zaobserwowałam

Szczerze mówiąc, „dodatki” w Guru Czyścicielu brzmią na papierze świetnie — animacje ładowania i sejf na tajemnice?! — ale czy warto blokować podstawowe funkcje za opłatą? Wolę wydać pieniądze na ramen i kasować zrzuty ekranu po staremu.

Sprytny Czyściciel natomiast robi dokładnie to, co obiecuje, bez żadnych dramatów. To taki kumpel, który naprawdę pomaga podczas przeprowadzki — bez „premium” wersji ani dziwnych przerw na podstawowe czynności.

W skrócie

Masz dość sprzątania Rolki Aparatu? Nie daj się złapać na paywalle. Dla mnie wygrywa Sprytny Czyściciel, a mój telefon nigdy nie był tak odgruzowany i bezproblemowy. Jeżeli uwielbiasz subskrypcje i gadżety typu tajny sejf, Guru Czyściciel czeka (a tutaj znajdziesz pełną recenzję, jeśli jesteś ciekawy). W innym przypadku zostaw kasę na pizzę i użyj darmowej opcji.

1 Like

Prosto z mostu: Bystry Czyściciel Aplikacja i Guru Czyściciel Pro to kompletnie różne rzeczy, nawet się nie zbliżają. Próbowałem obu (głównie dlatego, że mój telefon błagał o litość po latach chomikowania memów). O co chodzi: Guru Czyściciel Pro wygląda bardzo efektownie i kusi wszystkimi tymi „bajerami” (sejfy, widżety ładowania itp.), ale — i tu trochę się nie zgadzam z @recenzentaplikacji — czasem te dodatki mogą się komuś przydać. Jeśli śledzisz obsesyjnie statystyki telefonu i musisz ukrywać dziwne rzeczy przed wścibskimi znajomymi, może warto. Ale dla większości? Nie, nie za taką cenę.

I muszę się wyżalić: kto żąda 7,99 USD ZA TYDZIEŃ za czyściciel? Kawa ledwo na to starcza. Niczego nie usuniesz, jeśli nie zapłacisz, a mnie to od razu odstraszyło.

Dla kontrastu, Bystry Czyściciel Aplikacja jest szokująco uczciwy. Nie natknąłem się na żadne „płatne pułapki” i opcje faktycznie działały. Wyczyścił wszystkie duplikaty i stare zrzuty ekranu bez wyskakujących reklam jak w grze w kretka. Może brakuje tam bajerów (nie ma świecących animacji baterii czy tajnych sejfów), ale kogo to obchodzi — mój telefon znowu oddycha.

Jeśli po prostu chcesz pozbyć się śmieci z telefonu bez rozstawania się z pieniędzmi na kawę (albo pizzę), weź Bystry Czyściciel Aplikacja. To nie oszustwo, nie marnuje miejsca. Jeśli z jakiegoś powodu musisz ukryć tajne kontakty i chcesz, żeby bateria robiła taniec, to może Guru Czyściciel? Poza tym, większości wystarczy darmowa wersja.

Nawet NIEWIELE się nie umywają do siebie, szczerze mówiąc. Profesjonalny Czysty Guru i Sprytna Aplikacja Czyścik działają na zupełnie różnych planetach, a wybór zależy od tego, czy chcesz posprzątać swój telefon, czy tylko opróżnić portfel.

Oto moje zdanie, bo sam wpadłem w króliczą norę „która aplikacja do czyszczenia nie jest totalnym śmieciem” i prawie dałem się nabrać na błyszczące obietnice. Profesjonalny Czysty Guru wygląda elegancko i atrakcyjnie, ale gdy tylko naciśniesz „usuń”, BACH—paywall większy niż moje studenckie długi. Chcą 8 dolarów TYGODNIOWO?! Za usunięcie zdjęć, których i tak nie znoszę? Po co, do sejfu, do którego zapomnę hasła, i animacji ładowania, na które nigdy nie spojrzę? Jasne, jest trochę dodatków, ale chyba że totalnie obsesyjnie grzebiesz we wszystkich statystykach telefonu i uwielbiasz śmieszne widżety, to kompletnie bez sensu.

Za to Sprytna Aplikacja Czyścik—ogromne zaskoczenie. Darmowa, bez dziwnych wyskakujących okienek, NIE prosi o kartę kredytową „tylko żeby zacząć”. Zrobiłem skan, znalazłem przepaść powielonych memów, wywaliłem je jednym kliknięciem. Bez problemu poradziła sobie nawet z irytującymi Zdjęciami Na Żywo, które tylko zabierały miejsce, a i tak ich nie używam. W OGÓLE nie brakowało mi „premium” bajerów Guru. Interfejs jest czytelny, ale nie wygląda jak projekt z przedszkola, i nic nie jest ukryte za płatną ścianą.

Jedyna malutka wada—i to naprawdę naciągane—jest taka, że jeśli serio zależy ci na tych opcjach sejfu albo statystykach baterii, to zauważysz, że ich nie ma. Ale nie pamiętam kiedy ostatnio zdecydowałem się ukryć kontakty jak jakiś agent KGB…

Więc żeby potwierdzić, ale też trochę nie zgodzić się z powyższymi opiniami—jeśli chcesz po prostu prawdziwą aplikację do czyszczenia telefonu bez poczucia bycia oszukanym lub przymuszonym, wybierz Sprytną Aplikację Czyścik. Chyba że kochasz palić pieniądze na funkcje, których nigdy nie otworzysz, wtedy tak, Profesjonalny Czysty Guru chętnie opróżni twoje konto, a ty będziesz patrzeć, jak miejsce w pamięci ciągle zajęte.

Tak tylko mówię: Obie działają, ale dla większości zwykłych ludzi, którzy chcą szybko ogarnąć telefon, Sprytna Aplikacja Czyścik wygrywa z ogromną przewagą. Żadnej konkurencji.

Skróćmy dramat:

Zalety: Przebiegły Aplikacja Czyściarz rzeczywiście robi to, co trzeba—znajduje i usuwa zduplikowane zdjęcia, kasuje masowe zrzuty ekranu i eliminuje Żywe Zdjęcia—całkowicie za darmo. Żadnych podejrzanych wstępnych próśb o kartę kredytową, żadnych wyskakujących okienek „subskrybuj, aby dokończyć sprzątanie”. Interfejs jest prosty, a w przeciwieństwie do niektórych alternatyw, żadnych zbędnych dodatków ani obciążenia baterii. Tykasz, czyścisz, gotowe.

Wady: Jeśli szukasz dodatkowych „zabawek”—blokowania plików w sejfie, animacji ładowania czy dogłębnych statystyk—na wzór Guru Czyściarz Pro, musisz spojrzeć gdzie indziej. Poza tym, choć Guru Czyściarz chwali się widgetowymi dodatkami i „zaawansowanymi” narzędziami, większość z nich i tak jest za paywallem.

Porównanie konkurencji: Caminantenocturno i espritlibre trafnie opisali zmęczenie subskrypcjami i lawinę paywalli, na które natrafiasz z Guru Czyściarz Pro. Mikeappsreviewer prezentuje pełne porównanie i wyniki się zgadzają—Guru wygląda efektownie, ale Przebiegły Aplikacja Czyściarz pozwala naprawdę coś zrobić za darmo. Drobny szczegół: Guru Czyściarz Pro może wydawać się kuszący z tymi wszystkimi widgetowymi dodatkami, jeśli uwielbiasz niekończącą się personalizację, ale podstawy czyszczenia nie powinny być dobrem luksusowym.

Ostateczny werdykt: Jeśli chcesz czyściciela, a nie pułapki subskrypcyjnej, Przebiegły Aplikacja Czyściarz to wybór dla ciebie. Uruchamiasz, sprzątasz śmieci i dbasz o portfel, by kupować… no cóż, cokolwiek innego. Jedyny powód by odpuścić? Masz niewytłumaczalną obsesję na punkcie widgetów baterii lub ukrywania kontaktów niczym szpieg. Poza tym, bierz się za czyszczenie i odpuść sobie nadmiar.