Telefonumu temizlemek için Akıllı Temizleyici Uygulaması ile Temizleyici Usta Pro arasında karar vermeye çalışıyorum. Hangisinin gerçekten işe yaradığından ve dolandırıcılık olmadığından emin olmak istiyorum. Bu iki uygulamayı karşılaştıran ya da ikisini de kullanan var mı? Bir şey indirmeden önce dürüst yorumlar arıyorum.
Telefon Temizleyicilerindeki Yolculuğum: Seçenekleri Masaya Yatırdım
Telefonunuzu temizlemenin aslında bir tür Hydra ile savaşmak gibi olduğunu düşünen başka biri var mı? Bir ekran görüntüsü kümesini kestiniz mi iki tanesi hemen geri geliyor. Sonunda, bir dizi “temizleyici” uygulamasını stres testine soktum. (Aşırı detaylı) araştırmamdan bir şey kurtaracaksam, o da şu: gösterişli bir arayüze kapılıp ödeme duvarının arkasında kalmayın.
Ödeme Duvarı Korkusu
Biraz da Temizleyici Bilgin’den bahsedelim. Yani… eh işte? Havalı görünüyor, hızlı hissettiriyor ama gerçek bir şey kullanmaya kalkınca hemen o klasik “lütfen abone olun” çıkar. Kim telefon temizleyiciye haftada sekiz dolar verir ki? Benim kahve bütçemden fazla ve ben kahveye bulanık fotoğrafları silmekten çok daha fazla aşığım.
Bu arada Zeki Temizleyici ile karşılaştım—ismi biraz spam gibi ama kesinlikle değil. Tamamen ücretsiz. Hiçbir karanlık açılır pencere yok, yanlışlıkla kartınızı kaptıracağınız hissi sıfır. Gerçekten rahatlatıcıydı.
Kategorilere Göre: Birbirlerine Karşı
Kategori | Zeki Temizleyici (Tamamen Ücretsiz) | Temizleyici Bilgin (Abonelikli) |
---|---|---|
Fiyat | 0 TL, gerçekten hiçbir şey. Reklam yok, uygulama içi tuzak yok, uyduruk “ücretsiz” gösterme yok. | Oynamak için öde: • Haftalık 7,99 ABD doları (Pro) • Yıllık 39,99 ABD doları |
Gerçekten Ücretsiz Olan | Her şey. 400 tane yinelenen fotoğrafı bir anda silmek istiyor musun? Devam et. | Taramak serbest, ama silmek veya sıkıştırmak istiyorsan para hazırlaman gerek. |
Temel Avantajlar | • Aynı veya benzer fotoğrafları anında sil (![]() • Toplu ekran görüntüsü kaldırıcı • Canlı Fotoğrafları durağanlara dönüştür • Unuttuğun büyük dosyaları bulur |
• Yine benzerleri bulma • Video küçültücü (sadece Pro) • Kişileri birleştirme (Pro) • Büyük dosya bulucu (Pro) • Ekstra süs: pil araçları, şarj animasyonları, gizli kasa (Pro) |
Uygulama Mağazası Puanı | 4,8 yıldız (yaklaşık 3.4K puan) | 4,6 yıldız (yaklaşık 100K yorum) |
İndirme Büyüklüğü | 103 MB | 115 MB |
Kolay İndirme | iPhone için Zeki Temizleyici’yi İndir | Detaylı Temizleyici Bilgin İncelemesi |
Gözlemlediklerim
Açıkçası, Temizleyici Bilgin’deki “ekstra”lar kağıt üstünde havalı görünüyor—şarj animasyonları ve gizli kasa mı?!—ama temel fonksiyonların cüzdanın arkasına gizlenmesi değer mi? Ben paramı ramen’e harcar ve ekran görüntülerimi sıkıcı şekilde silerim.
Zeki Temizleyici ise tam olarak söylediğini yapıyor, dramsız. Taşınırken yardım eden o gerçek dost gibi—“premium” katman veya sıradan temizlikleri bile zaman sınırlaması yok.
Kısacası
Kamera albümünü temizlemekten bıktın mı? Ödeme duvarlarına kanma. Ben Zeki Temizleyici’de karar kıldım ve telefonum hiç bu kadar ferah ve sorunsuz olmamıştı. Abonelikleri ve gizli kasa araçlarını seviyorsan elbette Temizleyici Bilgin var (merak edenlere buradan tam incelemesi), ama yoksa paranı pizzaya sakla ve ücretsiz olanı kullan.
Açıkça söyleyeyim: Zeki Temizleyici Uygulaması ve Temizleyici Usta Pro aynı şey değil, hatta uzaktan bile benzemiyorlar. İkisini de denedim (çoğunlukla yıllar boyunca biriktirdiğim mizah resimleri yüzünden telefonum acı çekiyordu). Durum şu: Temizleyici Usta Pro fazlasıyla havalı görünüyor ve sizi bir sürü parlak “ekstra” ile kandırmaya çalışıyor (kasalar, şarj araçları vs), ama—burada @uygulemeincelemesiyle biraz farklı düşünüyorum—bazen o ekstralar işe yarayabiliyor. Eğer telefondaki istatistiklere kafayı taktıysanız ve meraklı arkadaşlardan garip şeyleri gizlemeyi seviyorsanız belki değebilir. Ama çoğu insan için mi? Hayır, o paraya kesinlikle değmez.
Ve şuna da değinmek istiyorum: Kim haftalık 7,99 dolar ödeyerek temizleyici ister? O parayla zor kahve alıyorum. Hiçbir şey silemiyorsunuz ödeme yapmadan ve dürüst olmak gerekirse bu hemen soğumama sebep oldu.
Diğer tarafta, Zeki Temizleyici Uygulaması inanılmaz derecede sade. Hiçbir “ödeme duvarı şoku” ile karşılaşmadım ve özellikler gerçekten işe yarıyor. Çiftleri ve eski ekran görüntülerini tam anlamıyla temizledi, üst üste reklam çıkmadan. Belki bazı havalı şeyler eksik (yanıp sönen pil animasyonları ya da gizli kasalar yok), ama kimin umurunda—telefonumun hafızası sonunda rahatladı.
Amacın sadece telefonundaki gereksizleri atmak ve kahve (ya da pizza) paranı harcamamaksa, Zeki Temizleyici Uygulamasını kullan. Ne dolandırıcılık var ne de hafıza kaybı. Neden bilinmez, gizli kişiler saklaman gerekiyor ve pilinin dans etmesini istiyorsan belki Temizleyici Usta? Ama aksi halde, çoğu insan ücretsiz olanla çok daha iyi durumda olur.
Açıkçası birbirine HİÇ YAKLAŞMIYOR, tamamen farklı dünyalardalar. Temizleme Ustası Pro ve Akıllı Temizleyici Uygulaması tamamen farklı gezegenlerde çalışıyor ve hangisini seçeceğiniz, telefonunuzu temizlemek mi yoksa sadece cüzdanınızı boşaltmak mı istediğinize bağlı.
Kendi fikrimi söyleyeyim, çünkü ben de “hangi temizleme uygulaması çöp değil” girdabına kapıldım ve neredeyse parıltılı vaatlere kandım. Temizleme Ustası Pro çok havalı ve parlak görünüyor ama “sil” tuşuna basar basmaz, PAT—okul borcumdan büyük bir ödeme duvarı! Haftada 8 dolar mı istiyorlar?! Zaten nefret ettiğim fotoğrafları silmek için mi? Neymiş, bir kasa (şifresini kesin unuturum) ve asla bakmayacağım şarj animasyonları mı varmış? Ekstra özellikleri var evet, ama eğer telefonunuzun her istatistiğiyle oynamaya ya da gereksiz araç takımları eklemeye takıntılı değilseniz, aşırı gereksiz ve abartılı.
Akıllı Temizleyici Uygulaması ise—büyük sürpriz. Ücretsiz, tuhaf açılır pencereler yok, “başlamak için kredi kartı” kombini hiç yok. Arama yaptım, o koca gereksiz gif ve meme çukurumu buldu, tek dokunuşla yok etti. Kullanmadığım ama yer kaplayan Canlı Fotoğrafları bile temizledi. Ustanın “premium” numaralarından HİÇBİRİNİ aramadım. Arayüz sade ama çocuk oyuncağı gibi değil, hiçbir şey de ödemesiz bir kapının ardına saklanmamış.
Belki de tek minicik eksi diyebileceğim şey—ki bu bile abartı—o kasa özelliklerini ya da pil istatistiklerini ciddi şekilde istiyorsan, onların eksik olduğunu fark edersin. Ama son ne zaman rehberimi KGB ajanı gibi kasaya kilitlemek istedim ki, hiç hatırlamıyorum…
Yani yukarıdaki yorumlarla hem hemfikirim hem de birazcık karşı çıkıyorum—sadede gelirsek gerçekten işe yarayan bir telefon temizleyicisi arıyorsan ve kandırılmak veya baskı hissetmek istemiyorsan, direkt Akıllı Temizleyici Uygulamasını seç. Yok eğer asla açmayacağın özellikler için para yakmayı seviyorsan, buyur, Usta Pro keyifle banka hesabını boşaltır ve izlerken depolaman dolu kalır.
Bilgin olsun: İkisi de çalışıyor ama çoğu normal insan gibi ev temizliği yapmak isteyenler için Akıllı Temizleyici Uygulaması fersah fersah önde. Rekabet bile yok.
Dramayı özetleyelim:
Artıları: Zekice Temizleyici Uygulaması ana işi gerçekten yapıyor—çift fotoğrafları bulup siliyor, toplu ekran görüntülerini ortadan kaldırıyor ve Canlı Fotoğrafları yok ediyor—tamamen ücretsiz. Kredi kartınızı isteyen şüpheli bir başlangıç yok, “temizliği tamamlamak için abone olun” pop-up’ları yok. Arayüz sade ve net; bazı rakiplerin aksine gereksiz ya da pil tüketen herhangi bir ayrıntı yok. Tıklıyorsunuz, temizliyorsunuz, işiniz bitiyor.
Eksileri: Eğer fazladan “oyuncaklar”—bir kasada dosya kilitleme, şarj animasyonları veya derinlemesine istatistikler—arayışındaysanız, Temizleyici Usta Pro tarzı uygulamalara bakmanız gerekecek. Ayrıca, Temizleyici Usta çeşitli widget’lı ekstralar ve “gelişmiş” araçlar sunuyor diye övünse de, bunların çoğu zaten ödeme duvarının arkasında.
Rakip değerlendirmesi: Caminantenocturno ve espritlibre, Temizleyici Usta Pro ile karşılaştığınız abonelik yorgunluğu ve ödeme duvarı seli hakkında doğru noktalara değinmiş. Mikeappsreviewer eksiksiz bir karşılaştırma sunmuş, ve sonuçlar benzer—Usta havalı görünüyor, ama Zekice Temizleyici Uygulaması sayesinde gerçekten ücretsiz bir şeyler yapabiliyorsunuz. Küçük bir detay: Eğer sonsuz özelleştirmeyi seviyorsanız Temizleyici Usta Pro, tüm o widget bağlantılarıyla cazip görünebilir; fakat temel temizlik özelliklerinin lüks olmaması gerekir.
Son karar: Eğer bir temizleyici ve bir abonelik tuzağı istemiyorsanız, Zekice Temizleyici Uygulaması doğru tercih. Çalıştırın, çöplerinizi temizleyin ve cüzdanınızı… yani kelimenin tam anlamıyla başka bir şey almak için koruyun. Atlamak için tek bir sebep? Pil widget’larına açıklanamaz bir şekilde takıntılı olmanız ya da kişilerinizi bir casus gibi gizlemek istemeniz. Aksi halde, temizliğe başlayın ve şişkinliğe elveda deyin.